Category: News

“Četiri ljubavna doba” naziv je drugog albuma mostarskog kantautora Dine Šoše kojim je obradovao vjernu i probranu publiku.

Svoj drugi album, na kojem je radio proteklih mjeseci, Dino je odlučio promovirati emotivnom baladom “Očeva pjesma”, koja će raznježiti i najtvrđa srca.

“Očeva pjesma” govori o momentu u kojem naglo odrastamo, kada izgubimo nekog koga smo smatrali besmrtnim i o tome kako se nosimo s tim momentom, s obzirom da nam ne preostaje ništa drugo nego nastaviti vlastiti put. Ova pjesma posvećena je mom ocu koji je umro 2005. godine. Da je živ, ovih dana bi proslavio svoj 70. rođendan, tako da je ova pjesma moj poklon njemu”, kazao je Šoše.

Spot za “očevu pjesmu” snimao je s provjerenom ekipom “Tropical Lifesun” u Beogradu. Smatra kako tim koji dobija ne treba mijenjati, stoga je i na drugom albumu nastavio sarađivati s najboljim bh. muzičarima, producentima i aranžerima.

“Novi album se zove ‘Četiri ljubavna doba’. Ljubav se, baš kao i godina, može podijeliti na četiri doba, a iz svakog od njih na albumu će se naći po nekoliko pjesama. Album je, poput prvog, rađen u Sarajevu. Vođa puta je producent Mahir Sarihodžić, a na albumu se čuju i velikani domaće muzike poput Maye Sar, Dine Šukala, Alena Lemeševića, Dade Marinkovića, Borjana Miloševića i mnogih drugih”, govori Šoše.